GRAND PRIX CORAMARE ZA VOKALNO SKUPINO GALLINA

Piše: Ana Plemenitaš

Mednarodno zborovsko tekmovanje CorAmare, Sestri Levante, Italija

Vokalna skupina Gallina pod umetniškim vodstvom Ana Erčulj, se je udeležila mednarodnega zborovskega tekmovanja CorAmare, ki je potekalo od 6.4. do 8.4. 2018 v Sestri Levante v Italiji. V konkurenci 26 zborov in vokalnih skupin, je osvojila prvo mesto v kategoriji vokalnih skupin in  prvo mesto v kategoriji Polifonico, v finalnem delu tekmovanja pa je osvojila Grand prix CorAmare (Gran Premio CorAmare).

Vokalna skupina Gallina je na tekmovanju predstavila raznolik program, ki je obsegal dela od renesanse do sodobnosti in se predstavila tudi z deli slovenskih skladateljev (Emil Adamič, Pavle Merkù, Aldo Kumar, Andrej Makor).

Foto: Arhiv VS Gallina

 

Piše: Ana Plemenitaš Mednarodno zborovsko tekmovanje CorAmare, Sestri Levante, Italija Vokalna skupina Gallina pod umetniškim vodstvom Ana Erčulj, se je udeležila mednarodnega zborovskega tekmovanja CorAmare, ki je potekalo od 6.4. do 8.4. 2018 v Sestri Levante v Italiji. V konkurenci 26 zborov in vokalnih skupin, je osvojila prvo mesto v kategoriji vokalnih skupin in  prvo mesto v kategoriji Polifonico, v finalnem delu tekmovanja pa je osvojila Grand prix CorAmare (Gran Premio CorAmare). Vokalna skupina Gallina je na tekmovanju predstavila raznolik program, ki je obsegal dela od renesanse do sodobnosti in se predstavila tudi z deli slovenskih skladateljev (Emil Adamič, Pavle…

Pregled ocene

Ocena uporabnikov: Bodite prvi !

Objavite komentar