O nas

REVIJA PRIMUS

Izdajatelj: Zveza kulturnih društev Slovenije
Podpornik: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti
ISSN: 2630-3035

UREDNIŠTVO:

Odgovorni urednik: Maja Jerman Bratec

Glavna urednica: Katja Šifkovič

Uredništvo:

Stalni  sodelavci: Srečko Kermavner, Jasna Žitnik, Milko Plahuta, Breda Slavinec, Petra Paravan, Mojca Perkon Kofol, Anja Mugerli, Mojca Prigl, Danijela Hozjan, Dejan Süč, Marjeta Turk, Žiga Čamrnik, Miša Gams

T:
E: info@revijaprimus.si
W: revijaprimus.si

 

 

primus logo

Revija PRIMUS je spletna revija za ljubiteljsko kulturo v najširšem pomenu te besede. V ljubiteljski kulturi najdemo vrhunske umetniške stvaritve na vseh področjih, veliko je prepletanja med profesionalnim in ljubiteljskim, ljubiteljska kultura ima lahko terapevtski, vzgojni, povezovalni, socialni … značaj, ima veliko vlogo pri ohranjanju nesnovne kulturne dediščine, njena vpetost v društveno sfero je izredno močna in pomenljiva, saj se na ta način s kulturo in umetnostjo ukvarja cca. 5000 kulturnih društev v Sloveniji.

Ljubiteljska kultura je prvinska, pristna, srčna … in prav takšni je namenjena revija Primus (lat. prvi, najboljši), ki je razdeljena na šest vsebinskih sklopov:

  • Izzivi – vse, kar predstavlja izziv
  • Navdihi – tisto, kar nas inspirira
  • Vtisi – to, kar se globoko vtisne v naš spomin
  • Odzivi – ocene, ki nas opogumljajo za spremembe in dajo nov zagon
  • Aplavzi – vse, na kar smo ponosni
  • Razprave – ko imamo čas, se poglobimo v daljše zgodovinske, refleksivne, polemične, analitične … zapise

K sodelovanju ste vabljeni vsi, ki se lahko najdete v zgornjih vrsticah.

 

O LOGOTIPU

Oblika prepoznavnega napisa se naslanja na sporočilnost imena „Primus“, ki je sinonim za „prvega“, „številko 1″, nenazadnje tudi za Primoža Trubarja, ki je avtor prvih tiskanih knjig v slovenskem jeziku. Za ponazoritev le-tega je uporabljena črka „i“ v imenu, ki tako poleg naštetega stoji še za podajanje informacij, kar je poglavitna dejavnost revije. Smernice pri oblikovanju so bile: enostavnost, zapomnljivost, modernost in aplikatibilnost.

Avtor logotipa: Marko Bradica
Postavitev spletne strani: Bojan Matjašič

Prenos datoteke: