O nas

REVIJA PRIMUS

Izdajatelj: Zveza kulturnih društev Slovenije
Podpornik: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti
ISSN: 2630-3035

UREDNIŠTVO:

Odgovorni urednik: mag. Jože Osterman

Glavna urednica: dr. Sara Špelec

Uredništvo: Simona Zorko, Maja Lampret, Memi Pizzulin, Simona Zorc Ramovš, dr. Tomaž Simetinger, Gregor Počivalšek, Tina Bržan Pleše, Nataša Petrovič, Iztok Alidič, mag. Janja Ravnikar, Brane Praznik, Janez Kukovica, mag. Branka Bugarin, Aleš Gangl

Ostali sodelavci: Srečko Kermavner, Jasna Žitnik, Milko Plahuta, Breda Slavinec, Petra Paravan, Mojca Perkon Kofol, Anja Mugerli, Mojca Prigl, Danijela Hozjan, Dejan Süč, Marjeta Turk

T: 051 429 259
E: info@revijaprimus.si
W: revijaprimus.si

 

 

primus logo

Revija PRIMUS je spletna revija za ljubiteljsko kulturo v najširšem pomenu te besede. V ljubiteljski kulturi najdemo vrhunske umetniške stvaritve na vseh področjih, veliko je prepletanja med profesionalnim in ljubiteljskim, ljubiteljska kultura ima lahko terapevtski, vzgojni, povezovalni, socialni … značaj, ima veliko vlogo pri ohranjanju nesnovne kulturne dediščine, njena vpetost v društveno sfero je izredno močna in pomenljiva, saj se na ta način s kulturo in umetnostjo ukvarja cca. 5000 kulturnih društev v Sloveniji.

Ljubiteljska kultura je prvinska, pristna, srčna … in prav takšni je namenjena revija Primus (lat. prvi, najboljši), ki je razdeljena na šest vsebinskih sklopov:

  • Izzivi – vse, kar predstavlja izziv
  • Navdihi – tisto, kar nas inspirira
  • Vtisi – to, kar se globoko vtisne v naš spomin
  • Odzivi – ocene, ki nas opogumljajo za spremembe in dajo nov zagon
  • Aplavzi – vse, na kar smo ponosni
  • Razprave – ko imamo čas, se poglobimo v daljše zgodovinske, refleksivne, polemične, analitične … zapise

K sodelovanju ste vabljeni vsi, ki se lahko najdete v zgornjih vrsticah.

 

O LOGOTIPU

Oblika prepoznavnega napisa se naslanja na sporočilnost imena „Primus“, ki je sinonim za „prvega“, „številko 1″, nenazadnje tudi za Primoža Trubarja, ki je avtor prvih tiskanih knjig v slovenskem jeziku. Za ponazoritev le-tega je uporabljena črka „i“ v imenu, ki tako poleg naštetega stoji še za podajanje informacij, kar je poglavitna dejavnost revije. Smernice pri oblikovanju so bile: enostavnost, zapomnljivost, modernost in aplikatibilnost.

Avtor logotipa: Marko Bradica
Postavitev spletne strani: Bojan Matjašič

Prenos datoteke: