LITERARNI NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO PESEM V USTVARJALNI IZOLACIJI

Zveza kulturnih duštev Slovenije in revija Primus vas vljudno vabita, da s pesniško besedo rečete ko(ro)nec ustvarjalnemu molku – čas je, da svoja osamitvena občutja ubesedite s sodelovanjem na literarnem natečaju Umetnost je korona stvarstva, kjer zbiramo najboljše pesmi, nastale v literarni izolaciji. Veseli bomo vsakršnega popisovanja občutenj – kako si zapolnjujete čas, občutite osamo, kaj pogrešate, česa ne … –, prepovedana je le beseda korona, ki jo bomo premagali tudi z ustvarjalnostjo.

Avtorica slike in fotografije: akademska slikarka Mojca Senegačnik

 

Še neobjavljeno pesem, ki naj ne bo daljša od 60 verzov, pošljite vključno do 1. maja do 23:59 na e-naslov ustvarjaj.doma@gmail.com z zadevo: Pesem v literarni izolaciji. Zaradi anonimnosti pošljite 2 dokumenta – v enem naj bo samo pesem z izbrano šifro (če vas na literarnih natečajih spremlja šifra stalnica, izberite novo!), v drugem pa izbrana šifra, ime in priimek, starost, naslov, el. naslov in telefonska številka.

Vaše anonimne stvaritve bosta v osami prebirala pesnica in literarna mentorica mag. Ana Porenta ter književnik in prevajalec mag. Matej Krajnc.

 

Nagradni sklad:

  1. nagrada: 150 evrov
  2. nagrada: letna naročnina na revijo Mentor
  3. nagrada: knjižna nagrada Javnega sklada za kulturne dejavnosti

 

Vse nagrajene pesmi bodo objavljene v reviji Primus, ki vas, osamljen, že nestrpno pričakuje, za vsa vprašanja pa smo na voljo na zgornjem e-naslovu.

 

 

 

 

Zveza kulturnih duštev Slovenije in revija Primus vas vljudno vabita, da s pesniško besedo rečete ko(ro)nec ustvarjalnemu molku – čas je, da svoja osamitvena občutja ubesedite s sodelovanjem na literarnem natečaju Umetnost je korona stvarstva, kjer zbiramo najboljše pesmi, nastale v literarni izolaciji. Veseli bomo vsakršnega popisovanja občutenj – kako si zapolnjujete čas, občutite osamo, kaj pogrešate, česa ne ... –, prepovedana je le beseda korona, ki jo bomo premagali tudi z ustvarjalnostjo.   Še neobjavljeno pesem, ki naj ne bo daljša od 60 verzov, pošljite vključno do…

Pregled ocene

Ocena uporabnikov: Bodite prvi !

Objavite komentar