Na Ptujskem gradu v soboto znova množično bobnanje

Avtor: STA, uredništvo

Na Ptujskem gradu bo v soboto že drugo leto zapored zelo bučno, saj se bo z zgornjega dvorišča znova razlegalo bobnenje v rokovskih ritmih v sklopu dogodka Bobnarji na gradu, ki ga v sodelovanju z zavodom za turizem in Pokrajinskim muzejem Ptuj Ormož pripravljata bobnar skupine Elvis Jackson Marko Soršak Soki in domači glasbenik Mihael Toš.

Kot je Toš povedal na današnji novinarski konferenci, bo prireditev potekla med 10. in 13. uro. V tem času se bodo obiskovalci lahko v bobnanju preskusili na delavnici Sokijeve bobnarske šole, točno opoldne pa se bo začel koncert ptujske rock zasedbe Hudobni Volk ter skupine The Rocktors, s katero bo v živo zaigralo več kot 30 bobnarjev vseh generacij iz celotne Slovenije.

“Dogodek bo združeval glasbeno umetnost in ptujsko kulturno dediščino, saj bo sočasno promoviral največjo zbirko historičnih glasbil na Slovenskem, ki se nahaja na Ptujskem gradu,” je dodal Toš in povedal, da bodo v ekipi bobnarjev nekateri zelo uveljavljeni bobnarji, pa tudi mladi talenti.

Dogodek bo dobrodelne narave, saj bodo zbirali sredstva za otroke oziroma glasbene šole s poplavljenih območij, obiskovalci pa si bodo ob tem lahko ogledali tudi največjo zbirko historičnih glasbil na Slovenskem, ki domuje v muzeju na Ptujskem gradu.

V najstarejšem slovenskem mestu bo sicer živahno vso soboto, saj se bo tam po uspešni poletni izvedbi znova ustavila karavana Odprte kuhne. Vse od 11. ure naprej bo na kulinarični tržnici mogoče uživati v domači slovenski kuhinji, sodobni kulinariki, eksotičnih okusih daljnih dežel ter v butičnih sladicah.

Objavite komentar