Zveza kulturnih društev Slovenije nagradila pet posameznikov v ljubiteljski kulturi

Avtor: sta, uredništvo

Zveza kulturnih društev (ZKD) Slovenije je nagradila najbolj zaslužne ustvarjalce in organizatorje ljubiteljske kulture v Sloveniji. V minulem tednu so podelili priznanja z zlato medaljo petim posameznikom, ki že vrsto let delujejo na svojem področju kulture.

Za leto 2023 sta priznanja prejela Branko Čepin za dolgoletno delo na področju zborovstva in glasbenega šolstva v Sloveniji in na avstrijskem Koroškem, za delo v Društvu Hugo Wolf v Slovenj Gradcu ter povezovanje s tujimi umetniki in ustanovami ter Marjan Lužnik za delo v predsedstvu ZKD Slovenije v mandatu 2017-2022.

S priznanjem z zlato medaljo je zveza nagradila še Franja Murka za dolgoletno organizacijsko in umetniško delovanje v društvih in njihovih zvezah na Koroškem ter za delo v organih ZKD Slovenije med leti 1998-2022, Klaro Štrancar za delo v predsedstvu ZKD Slovenije v mandatu 2017-2022 in gledališko dejavnost ter Toneta Urbasa za delo v organih ZKD Slovenije med letoma 2012 in 2022 ter za vodenje področne Zveze pihalnih godb Slovenije.

Nagrade zveze, ki ji predseduje Maja Jerman Bratec, so podelili v četrtek v SNG Opera in balet Ljubljana, so sporočili iz Kreativne baze.

ZKD Slovenije trenutno združuje 59 območnih in področnih zvez kulturnih društev, v katere so včlanjena ljubiteljska kulturna društva, ki delujejo na različnih področjih kulture in umetnosti, od zborovstva, instrumentalne glasbe, likovne umetnosti, gledališča in lutk do literature, filma in videa, multimedijske dejavnosti, sodobnega plesa in folklore.

Objavite komentar