V Šentjakobskem gledališču krstna uprizoritev Srakice in Sove

Avtor: Uredništvo, STA

V Šentjakobskem gledališču Ljubljana bodo danes krstno uprizorili predstavo za otroke Srakica in Sova Tine Ješe v režiji Tomaža Urgla, ki je tudi avtor glasbe ter odrske priredbe besedila in scenograf. Predstava ima danes kar dve premieri. Prva je na sporedu ob 16.30, druga ob 18. uri.

Predstava Srakica in Sova je postavljena v gozd, kjer živita Srakica in Sova. Srakica je zabavna, a malo nepazljiva ptica, ki uživa v petju, plesu in zbiranju bleščečih stvari. Sova pa je modra in odgovorna ptica, ki ima rada red in točnost. Srakica zamuja na srečanje s Sovo, ker se rada ureja in okrašuje. Medtem ko Srakica uživa v svoji lepoti, Sova želi razkriti skrivnost, ki jo je izvedela ponoči. Če jo želite izvedeti tudi vi, se jima pridružite na njuni pustolovščini, so vsebino predstave povzeli pri Šentjakobskem gledališču.

V predstavi, ki traja 25 minut in nima odmora, Srakico igrata Pia Fabjan in Petja Rozman, Sovo Izabella Rajh in Ana Ribič.

Poleg Urgla se pod avtorstvo songov podpisuje tudi avtorica predstave Ješe. Glasbeni aranžma je delo Luke in Žana Beljana. Kostumografinja je Helena Hafner. Luči oblikuje Gregor Törner, tonski tehnik je Miha Vlaj, scenska tehnika pa delo Ivana Kostanjevca in Mihe Vlaja. Maska je delo Helene Hafner in Incognito designa.

Srakica in Sova sta v soboto in nedeljo na programu Šentjakobskega gledališča Ljubljana skupaj z obiskom Dedka Mraza.

Objavite komentar